2018-11-25 50 浏览
哈韩朋友就快生日,约咗去佢喺观塘嘅公司附近食饭,佢一早订好咗位。呢间叫韩家嘅餐厅,系喺商场入边嘅一楼,朋友话有时都几满座,如果唔早啲定位未必可以食到。餐厅一直播住韩国嘅MV,听到我朋友好开心。本来我哋想食炸鸡套餐嘅,但因为喉咙病咗,所以决定都系散叫。我哋叫咗个牛油果沙律,韩式炒泡菜煎饼,水冷面,炸鸡,年糕,同埋特色饮品。牛油果沙律,牛油果都几多,份量都几大。韩式泡菜煎饼,味道都几浓,煎饼都几软身。水冷面浸在冷水中,见到有少许浮冰,可以自行添加白醋及芥末,冷面份量都几多,同我平时食嘅味道有啲唔同,如果可以加返多啲味道就好。年糕煮得好熟透,而且酱料淡淡的,唔食辣嘅朋友都可以食到。我哋叫咗几款饮品都系梳打饮品,饮品几好味,我哋都有再encore。佢哋最好味嘅系炸鸡,鸡件好嫩滑,而且好入味,我哋下次好返,应该都会再食炸鸡。

本来我哋想食炸鸡套餐嘅,但因为喉咙病咗,所以决定都系散叫。

牛油果沙律,牛油果都几多,份量都几大。

韩式泡菜煎饼,味道都几浓,煎饼都几软身。

年糕煮得好熟透,而且酱料淡淡的,唔食辣嘅朋友都可以食到。