2024-08-23
本身我系马祖汤面既忠实粉丝,返工放假都会食,因为汤底药膳味好正。但今次食火锅,被泼到一身汤,我决定以后都唔!会!再!帮!衬!我今次order左定量火锅lunch, 食物质素正常。员工第一次帮我加汤嘅时候,会将汤壶放近锅边慢慢落汤,防止汤反弹,而且汤壶系对出方向。但当第二位同事加汤时,同事竟然将汤壶壶口对住我,好似好怕弹到佢自己,并且不知道是否汤壶太重,竟然高高倒汤,将本来滚烫的蕃茄麻辣汤泼到我身上和我身穿的浅黄外套。 而当下同事仲要同我讲倒汤系会!!咁样弹到!!,并无道歉。 情况紧急冇影到相,我冲左去厕所洗衫。重点系,𠮶位同事话倒汤就系会咁,所以真心觉得安全意识咁低,食得唔开心真系不了。如果但系坐紧个小朋友,相信啲汤已经系弹晒入眼。