2021-10-15 491 浏览
事发日期:2021年10月11日早上外卖自取系员工俾个号码你,等到外卖做好就放喺枱自行认领员工贴错号码纸,我返到屋企先发现成份餐错晒,就打电话同佢讲声(纯粹谂住话俾佢哋知错到咁,想佢哋留意返)点知听电话果位乡音女士,第一句就话系我攞错,我就问返佢:你叫我攞901,你张纸系咪贴住901先?佢就继续9噏几百字,话自己出单果阵号码重复左,要改返点点点,咁即系系佢出错冇通知我啦?然后乡音女士继续不服:你话唔要嘢饮(重复咗三次)咁即系咩意思吖?佢唔敢再驳佢言下之意系,我要求走饮品,袋嘢食入面有杯饮品,我唔应该攞,即系话我应该即场拆开袋外卖睇吓入面有啲咩再攞!原本唔嬲都俾佢啲态度令我开始不满佢唔再驳之后就问我想点我话我唔嚟换喇,你改返单我经过嚟攞返差额(只系$4)算啦乡音女士坚持要我落去换餐,唔退款我今次真系发火!我就闹佢:你俾错嘢我咁嘅态度,仲要我承担你嘅错落嚟换?你唔退就攞返个餐上嚟俾我!乡音女士好串咁答我:呢个个个要做嘢,冇人得闲!我问返佢:得你要做嘢,我唔洗做?我都要做嘢!然后到我爆佢佢先好差态度咁话:$4啫(重复咗3次)你得闲落嚟攞返啦!自己做错事仲要咁嘅态度唔洗旨意会再帮衬!
事发日期:2021年10月11日早上

外卖自取系员工俾个号码你,等到外卖做好就放喺枱自行认领

原本唔嬲都俾佢啲态度令我开始不满
佢唔再驳之后就问我想点
我话我唔嚟换喇,你改返单我经过嚟攞返差额(只系$4)算啦
乡音女士坚持要我落去换餐,唔退款
佢先好差态度咁话:$4啫(重复咗3次)你得闲落嚟攞返啦!

自己做错事仲要咁嘅态度
唔洗旨意会再帮衬!

外卖自取