2023-05-22 464 浏览
经过附近求其揾地方lunch 见到几多学生同街坊帮衬以为OK,点知就中咗伏🥲餐牌好多选择,见天气凉凉地就拣咗个汤拉面,点知未落到单已经系恶梦嘅开始…餐厅系自助形式,点餐揾位自取全部自助,但等咗5分钟都无人系柜位take order,厨房入面职员望到人龙冇谂住出黎,排我前面既女士不断唔该,但完全被职员无视。最后由短发女职员出嚟收钱,但态度恶劣,就咁「食咩」或者叫隔离学生「拎嘢」,唔要求服务恭敬但基本礼貌始终要有🥺🔸九州风豚骨樱花虾汤拉面豚骨汤味精都几重,唔系浓郁嘅猪骨精华,饮完会口渴,但抵赞嘅系樱花虾份量够多,帮补一下汤底味道。面底系曲面尚算挂汤,叉烧偏瘦肉质鞋口,本身见到糖心蛋有一整只好惊喜,但唔入味之余蛋黄系实心既,连加分位都要拎返走👎🏻 顺带一提餐厅只用外卖餐具,自取响机亦好似经常出现问题,但见到几位客人迟攞餐又俾员工话😭港式拉面唔系问题,但$64咁样质素加上员工态度,求其一间茶记都应该食得更开心

🔸九州风豚骨樱花虾汤拉面