2024-05-10
5月1带细佬细妹去旺角创兴唱K 庆祝生日当日落住大雨traffic 影响迟咗15分钟到到咗同个reception讲我book咗一点跟住佢劈头讲咗「book左一点而家先到?」唔讲以为我返工迟到 定系我去紧军训?唱k 迟到要俾人话,要睇你面色本身提早预约系有半价 跟住个reception话个系统已经cancel晒Booking 冇得keep返个优惠。我好好奇问佢 ,之前试过如果够钟,但系未到会有人打电话confirm系咪会嚟。个reception答:我哋好多Booking唔会逐个打俾你confirm。如果系我接你Booking嘅话应该会同你讲要准时到㗎㖞。其实隔住个电话,我唔会知你系边个…我再问多次咁个优惠系冇得再keep番?reception就表示公司个系统,迟到1分钟都会自动cancel晒Booking冇办法keep。咁我就冇再争辩落去,几旧水费事同佢嘈。但系呢一个reception,全程服务态度劲差,黑口黑面,讲嘢冇尾音,亦都冇magic words。后尾有人带我哋去房,无论系order嘢饮,定系攞嘢饮入嚟,都系黑口黑面,讲嘢冇尾音。去餐厅book枱食饭,都留枱15分钟,贵公司系统迟
当日落住大雨
traffic 影响迟咗15分钟到
到咗同个reception讲我book咗一点
跟住佢劈头讲咗「book左一点而家先到?」
本身提早预约系有半价 跟住个reception话
其实隔住个电话,我唔会知你系边个…
咁我就冇再争辩落去,几旧水费事同佢嘈。
去餐厅book枱食饭,都留枱15分钟,贵公司系统迟1分钟就cancel晒啲Booking,唔太make sense。
难道01分到ge 客人,系后面排紧队,未serve到ge 话都cancel晒?
如果系有咁harsh嘅handling,就应该同个客讲迟到1分钟就会cancel Booking ,建议提早到,提早排定队。
可能啲员工返工返到好攰,但系佢份人工就系pay for providing service?
如果唔钟意做服务业,咁可以唔返呢份工,但系我俾钱去唱K,都系想have fun 轻松吓,而唔系想俾钱嚟俾黎睇你哋员工嘅面色。
建议揾神秘客户黎评下分,同埋改善吓training嘅质素。