2016-10-01 1111 浏览
呢篇系讲 关于莲香楼侍应服务态度嘅问题。3年前受既气我竟然依加都记得。。。。原本冇 冇谂过打食评去讲返当时嘅情况但系look look下openrice见到呢个post又忍唔住申请个account打返件出嚟。事情系.....其实当初对佢嘅味道好有期望嘅, 话晒都系老字号 但实则佢嘅味道实在有逊于现代其他嘅酒楼。 唯一可尝到的味道,就系这茶楼古色古香。如想感受香港旧式茶楼嘅文化 气氛 建议来呢一间到食。但如果想食好嘢 或者介绍朋友黎香港度食嘅话,建议唔好。 因为服务态度奇差 有一次我讲错嘢仲争啲畀啲waiter 打一身。 事情是咁的, 茶客饮茶有分两种 一种是一壶水(平时茶楼个d) ,一种是一盅盅茶。我嗌咗一盅盅茶, 跟住叫佢比壸滚水加滚水啦 无啦啦个waiter用一种好凶狠嘅眼神望住我,好似想打我一身,跟住我又望返佢,成个情景好似d高手对决,唔系你死就我亡个d feel 💀个𠮶一刻认真讲句我真系感受到高手对决时 时间压缩𠮶种感觉 ,之后我定一定,问佢咩事,佢好大声留低咗四只字就走咗喇。 (情况系好似d 女优比 d 汁男突击颜射完后都唔知发生咩事咁)事后发现原来一盅盅茶 系要waiter
呢篇系讲 关于莲香楼侍应服务态度嘅问题。

3年前受既气我竟然依加都记得。。。。

事情系.....

事后发现原来一盅盅茶 系要waiter自己帮你加水,而唔可以叫佢拎多壸黎你自己去加热水, 由于我系第一次饮所以唔知 但系我呢个无知既错误已经触动咗waiter嘅神经, 更加令我喺呢间茶楼嘅体验系好差。