2023-10-31
丽豪酒店系沙田屹立多年嘅传统式酒店,几百蚊就食到呢度嘅酒店自助餐,有时如果谂唔到出街食乜嘢,食buffet都唔错㗎。呢度嘅自助餐最特别就系有得打边炉,可惜可能今日咁啱打风,无咗平时嘅药膳鸡煲汤底,我试咗清鸡汤底,佢哋嘅油麦菜好新鲜,全部打边炉嘅食材都切到细细份好精致,唔使惊一次过拎太多食唔晒,酱料都有好多选择,我最推介系喇沙酱!冻盘就一般酒店有嘅佢都有齐,沙律烟三文鱼火腿芝士橄榄等等,海鲜就有蚬、虾、螺,刺身全部都厚切大大件俾你,所以我个人建议叫佢俾一件先,留肚食其他🤪热食方面,我觉得中式嘅食物系比较啱我口味,全部热辣辣香喷喷。烤牛肉就熟咗少少,可能我本身食开比较生。另外佢有个BBQ专区,有长脚蟹,多肉饱满!甜品都有好多款拣,食到最尾我都试唔晒,不过佢都细细件,好贴心。最尾我想赞下呢度嘅员工、全部都好勤力友善,换碟快,同埋经常清洁出面枱面!
烤牛肉就熟咗少少,可能我本身食开比较生。
另外佢有个BBQ专区,有长脚蟹,多肉饱满!