2019-06-01 629 浏览
呢间系台中出名台式饮品店,招牌系大甲芋头鲜奶,之前在台中饮过一次,而家香港开咗两间分店,都要去试试。尖沙咀分店就喺The One附近,地点方便。孕傻既我网上买左优惠卷但唔记得拎出黎唯有问问店员可否电子兑换。结果佢试左好耐都未搞到,期间见佢好用心解决问题,仲不断同我讲唔好意思。当见到我系孕妇既时候仲怕我等得耐辛苦,先帮我冲饮品,佢又问我需唔需要坐低等,令我觉得好贴心。讲返正题,叫左2杯饮品,分别系大甲芋头鲜奶,同埋红茶珍珠拿铁。大甲芋头鲜奶(奶味好浓,好似饮紧3.6牛乳咁,配埋软熟芋头好好味。虽然甜度固定但饮落觉得甜度适中)红茶珍珠拿铁(叫咗少甜少冰,珍珠本身唔甜,好烟韧,唔会外面淋入面硬。红茶同奶比例都好完美)

2019-06-01
  • 大甲芋头鲜奶