2017-12-20
好似天气冻就想食辣嘢同打边炉?我觉得自己越来越唔食得辣,店家哩个只系小辣,食到最后我系太辣而食唔到了,佢嘅辣系会条脷痛同维持长时间的水煮鱼非常够味,足料嘅汤底煮到鱼片入哂味,够香够麻够辣够咸。汤底仲有芽菜,黄芽白,莲藕,海带,唔系单单劲多辣椒碎。鱼片嫩滑入味,但真系太多骨啦,棋差一着唔记得问鱼系咪多骨,食到攰放弃了鱼片响铃吸咗汤好正,竹笙都有同样效果。菇呀梦白正常唔会出错。猪红口感一流,本身无乜味,煮耐了都未入到味鸡柳本以为会好流,得个松又无鸡味,但相反哂,嫩滑有弹性仲鸡有鸡味。墨鱼滑亦有惊喜,弹牙美味餐厅仲有细薯粉选择,好快煮林记得睇时间,挂哂辣汤真系辣到不行,我就系食完哩度要放弃。水果茶味道唔错,仲有苹果粒留意返餐厅只有一位服务员,偏暴燥但有道理的性格,语气好啲就好了,电话漏咗仲会立刻打返嚟