2024-01-31 50 浏览
踏入呢间茶铺,有种心情即刻放松嘅感觉🍃。第一杯,就选左个原味桃胶鲜奶,饮落去细腻滑口,整个人都好似被牛奶包围咗咁,少糖版完全啱哂我嘅胃口,唔腻口添。第二杯,白雪薰飞就真系惊喜😲!白桃甜度恰到好处,那薰衣草和乌龙茶的结合,可以用醉人形容嘅,好有层次感!饮品啱哂炎炎夏日,又或者做完一周工作后嘅犒赏。添上啲桃胶,口感即时提升,Q弹得黎又唔会太黏,好有嗲嗲嘅美肤功效👏。戆居居咁完全系对他们嘅不公义,佢哋真系玩味无穷,搞到我下次行过又想再入黎试吓其他款!整体嚟讲,茶味纯正,服务优质,会使人流连忘返。我觉得,茶铺无需太多花哨,最紧要饮品得体,令人心情靓晒。准备攞住呢杯凉快,继续逛我嘅尖沙咀💕。