同男朋友嘅拍拖纪念日拣咗嚟哩间系旺角嘅老二花厅,主要因为比佢旧香港元素吸引咗❤️位置就系麦花臣球场隔离,不过门口位置比较隐秘,要细心留意,如果唔系就好易行过咗🤓行上两层楼梯,系门口已经有一个好得意嘅Q版李小龙壁画😍即系同佢影张相打个卡先😬入到餐厅果然冇令我哋失望,无论环境什至一件小物件都渗透旧香港嘅味道,每个角落都好打卡able,墙上面仲有好多好得意嘅壁画❤️成间餐厅都好吸引好靓食物选择其实唔多,我地拣咗黑松露薯条🍟 蛋黄卡邦尼意粉同埋老二烤春鸡(半只)配薯角😌嘢饮我拣咗蝶豆花青柠梳打,男朋友就拣咗黑芝麻豆腐拿铁 😌💫 黑松露薯条岩岩炸起嘅著条好香口,热辣辣咁好好食🍟薯条表面林淋咗少少黑松露酱,再点埋配餐嘅黑松露Mayo,就令黑松露味更加突出,作为一个黑松露迷表示非常满足❤️💫 蛋黄卡邦尼意粉烟肉煎得好香口,阔身嘅面条非常挂汁,好creamy,加埋蛋黄嘅香味,口感丰富💫 老二烤春鸡(半只)配薯角非常推荐嘅一款食物,鸡肉嫩滑多汁,鸡皮表面带有蜜糖嘅味道,甜甜地好吸引❤️薯角亦都炸得好脆口❤️💫 蝶豆花青柠梳打颜色上真系好打卡able😍饮落系正常青柠梳打😂💫 黑芝麻豆腐拿铁黑芝麻味几香,豆腐味都几突

💫 黑松露薯条

💫 蛋黄卡邦尼意粉

💫 老二烤春鸡(半只)配薯角

💫 蝶豆花青柠梳打
颜色上真系好打卡able😍饮落系正常青柠梳打😂

💫 黑芝麻豆腐拿铁
黑芝麻味几香,豆腐味都几突出,唔错

疫情关系,暂时只开星期六、日,有兴趣嘅朋友要留意返啦❤️

其实老二花厅有另一分店叫悉尼乐园系铜锣湾,有兴趣嘅都可以去睇埋架❤️