2019-08-01
唐记包大家就食唔少,不过你又知唔知有一间同唐记同一集团嘅中式快餐呢?冇错,今日就介绍巧手制作。首先介绍一下咸蛋肉饼饭。肉饼份量颇多,都有手掌心咁大块。二肉饼入边有其他配料例如马蹄同埋少少蒜头味。通常出去食𠮶啲肉饼都系好油,但竟然今次就有惊喜。肉饼唔油之余但仍然能够保持肉汁。而咸蛋亦唔会过分油,有啲油泽,一食得出唔系干争争𠮶嘅咸蛋。除咗肉饼之外,各位注意健康嘅人士都可以放心,因为有三份一个饭盒都系椰菜。跟住我哋就讲下马拉糕。马拉糕质地松软,而唔会过甜,份量几大,有一只手掌咁大,高度有至少五至六cm。我本身谂住买咗当早餐食,点知食咗第一啖之后,觉得有啲好食,所以夜晚就当左甜品食晒成旧。除咗马拉糕之外,就当然唔少得茶楼都会有嘅香葱虾米肠粉。虾米都好多,每一条肠粉都有大概10粒虾米🦐。而肠粉都几滑。总知系一条高于正常水平嘅肠粉😂。最后,就讲下金钱肚。金钱肚唔会好韧,质地软熟,有别于一般酒楼。调味适中,唔会好咸。整体黎讲,价钱适中,系突如其来想食酒楼嘢嘅好选择。
首先介绍一下咸蛋肉饼饭。
跟住我哋就讲下马拉糕。
除咗马拉糕之外,就当然唔少得茶楼都会有嘅香葱虾米肠粉。
最后,就讲下金钱肚。
整体黎讲,价钱适中,系突如其来想食酒楼嘢嘅好选择。