2018-01-26
行过铜锣湾百乐中心,见到楼下成30-40人排队, 心谂咩事阿?! 见到成座野都系餐厅,就一于揾间日本野试下啦!呢间餐厅入面既装潢系咁样既~上面放左D书~食烧物为主,岩哂送酒同朋友倾计~饮品就比较小choice 烧鸡肾~烧得岩岩好~唔会太硬蒜香一口牛肉粒~面头既蒜片令到牛粒有一阵香味~而D菇亦都索哂蒜同埋牛肉既香味, 系呢碟野既精华所在阿~前面既系芝士虾球~ 佢芝士味好重,食落去真系有一旧芝士系到~ 反而虾味就唔太重,比芝士抢左个味道。而后面既就系紫薯饼~ 咬落去食到粒粒紫薯溶~ 炸得又够脆, 干身唔会太油~ 佢D炸野都做得唔错阿!烧牛脷芯~ 烧牛脷最怕系烧得太硬~ 佢就无呢个问题出现~ 不过就觉得咸左小小系menu到见到有样野个名好奇怪~叫做猫饭, 朋友好奇,就叫左佢, 要一看庐山真面目阿!!原来猫饭就系木鱼饭~佢面头加左D木鱼,下面就有小小酱汁系到~ 不过唔知点解会叫猫饭呢? 难道D猫系食呢D野既?!芝士蟹肉玉子烧~ 大大只字写住深宵阿! 中间就有一堆蟹肉系到~既食到蟹肉既鲜味、又食到玉子既香味~ 呢个配搭系几有新鲜感既! 不过呢个要衬热食~如果唔系冻左D蟹肉就会腥~大合照一下先~~
呢间餐厅入面既装潢系咁样既~
上面放左D书~
食烧物为主,岩哂送酒同朋友倾计~
饮品就比较小choice
烧鸡肾~烧得岩岩好~唔会太硬
芝士蟹肉玉子烧~ 大大只字写住深宵阿!
不过呢个要衬热食~如果唔系冻左D蟹肉就会腥~
大合照一下先~~~
overall黎讲, 佢D烧物同炸物都做得几出色~ 食左咁多野, 两个人 500蚊都唔洗阿!!