2020-01-27 604 浏览
六公馆长居于openrice最高浏览首位(食之前唔明点解,食完更加唔理解🤯),因为本身好钟意食chinese fusion,所以都唔介意卑多少少🤏但除左个维港景见得下人之外,质素真系比之前介绍过嘅卅二公馆差少少😭-🍯龙眼蜜生煎金蚝🍯-同过年🧧食𠮶啲蚝豉一模一样味,龙眼蜜味唔突出;自问食得好重口味都觉得非常咸,一啖蚝一啖菊花茶🍵都搞唔掂,平均$7x只都几唔抵😂-🐓日本金柚手撕脆皮鸡🐓-呢个冇见过人介绍但非常有惊喜!柚子完全冇苦味好清甜,脆皮真系做的好脆,手撕鸡亦算嫩滑唔会鞋👟做前菜好开胃,值得推荐👍🏻-🌶️川味蛏子皇🌶️-蛏子新鲜、煮到岩岩熟所以咬落好爽口,但可能本身唔钟意食川味(?)所以觉得整体一般般😣,都系蒜蓉蒸好食啲🥺-🐟斑片肉松脆米鱼汤泡饭🐟-第一啖觉得鱼味非常浓,脆米索晒啲汤好合心意,不过饮多两啖就觉得过分咸,盐🧂真系落得好重手👩‍🍳,所以都要扣啲分✖️-🍦流沙球配雪糕🍦-终于写到甜品啦!呢餐最满意就系个芝麻雪糕(其实就系一个普通嘅芝麻雪糕)流沙球出面炸到好脆,咬开就系蛋黄流沙,系想像中嘅味道👌总括黎讲,非一文不值但亦绝对唔值,人均差唔多$700嘅价钱🤑🤑绝对有更好嘅选择,但如果钟意

-🍯龙眼蜜生煎金蚝🍯-

-🐓日本金柚手撕脆皮鸡🐓-

-🌶️川味蛏子皇🌶️-

-🐟斑片肉松脆米鱼汤泡饭🐟-

-🍦流沙球配雪糕🍦-

总括黎讲,非一文不值但亦绝对唔值,人均差唔多$700嘅价钱🤑🤑绝对有更好嘅选择,但如果钟意食景,呢间可以满足倒你😃
  • 日本金柚手撕脆皮鸡