2020-11-07 2424 浏览
说同家中长辈食饭 想食中菜啦但中菜又好多都蓝 好食嘅中黄店更加难得 棘手欸😥 最后喺#wolipay揾到呢间喺九龙城嘅中菜馆 环境唔失礼又有哂圆枱咁 但唔算多人😰 成晚好似都系做几枱 可能lunch会多人啲?(Btw 我肉眼睇就唔见任何文宣 但播ViuTV的 同埋喺app睇之前有人post过图话佢有文宣)讲返食物质素 禾觉得唔错!爸爸话食落似客家人做厨 菜式有啲仲几有新意😳 有啲招式会贵啲 但好多其他都抵食!老板都系好人嘅 会同食客有倾有讲👏🏻🔸酸菜鱼($398)钳鱼/鲩鱼拣咗钳鱼 (我读咗’金’被强力耻笑🤦🏻‍♀️) 几好㖞 连啲白萝卜同大芥菜都超入味😧 酸味出过辣味 而且钳鱼一路滚住都唔会老🔸黄金四季豆 ($78) 四季豆爽嫩但包咗咸蛋黄炸 好好味而且特别 全家一致好评 见menu仲有黄金茄子拣🤫🔸姜葱霸王鸡 ($108 半只) 算滑 调味有姜葱蒸鱼嘅味道😂🔸药膳鸡脚 ($58) 系冷盘唔系浸上汤𠮶种 似醉鸡𠮶种调味但有杞子𠮶啲药材 钟意食醉鸡翼嘅我反而觉得有惊喜💮🔸海皇聚味炆蟹饭 ($488) 写明一只蟹 听落有少少贵 但个饭系超大份 八人份量咁😂 而且好足料嘅 有唔同嘅海鲜同菇又

🔸海皇聚味炆蟹饭 ($488) 写明一只蟹 听落有少少贵 但个饭系超大份 八人份量咁😂 而且好足料嘅 有唔同嘅海鲜同菇又有蟹籽 而且因为炆过 所以蟹汁渗哂落啲饭度🤫
用餐时段