2021-05-17
大埔既oppa Korean restaurant都算系唔想出城既韩烧选择。因为系烧肉放题,所以所有既 A4黑毛和牛都可以任叫,一开始会 default左上成只牛既牛肉拼盘先,呢个设计好处系可以试下边只牛肉要 encore, 我就A4 中意黑毛和牛三角腩,雪花一眼睇到,食落油脂感爆晒出黎,只沾盐既话牛味更出,但包生菜泡菜又开胃啲。其他牛肉例如牛肩胛肉,牛脷,牛小排都值得一试。食完牛其实隔住黎食个五花腩反而食得仲多,可能呢个就系猪油既魔力。另外仲会 Default 一盘海鲜,有鲍鱼,帆立贝同大虾,只虾新鲜到烧烧下弹出黎,建议加盐烧风味更凸出。仲有好多小食同主食,冷面加埋五花肉食好夹,仲可以加泡菜蛋卷,但要睇下胃口有几大。食埋个雪糕真系好饱,movenpick vanilla 味好重奶味,my pick ~test_taipo______________________________🏠 OPPA韩国烧肉店 💛📍大埔旧墟直街4-20号美新大厦地下B2舖💵 $350 per head ‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾........#hkfood #hkfoodb
test_taipo
🏠 OPPA韩国烧肉店 💛
📍大埔旧墟直街4-20号美新大厦地下B2舖
💵 $350 per head
#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #tea #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #dynamite
#韩国菜 #串烧 #牛舌 #dinner
#먹방 #맛집 #烧肉 #香港烧肉 #happyhour
#oppa #restaurante #everysingleday #japanesefood