2019-11-27
以后想食烤鱼都唔使上深圳啦😆小妹误打误撞揾到哩间专食「冒菜」既餐厅- 乌蝇馆。之后先揾番原来「冒菜」其实系成都菜黎嘅😮😮黎得「乌蝇馆」就梗系要食麻辣烤鱼啦!🌶🌶店员推荐多宝鱼香滑少骨,配上麻辣香料,辣辣地好过瘾呀!😆 仲有3个辣度 - 大中小辣俾你拣添,我地今次就拣左小麻辣🌶条鱼其实已经系熟嫁啦,你只要等到佢滚番起就可以食啦。而其他配菜- 今次就有莴笋、木耳同萝卜片,就真系要食住🐟等一阵啦!多宝鱼肉质新鲜同埋真系好滑嫁,而且份量适中,两个人食就啱啱好啦!小麻辣其实好啱个d唔系好食得辣既人试水温,麻而不辣既感觉好爽呀!😋😋我地另外仲加点左黑豚肉片同四川土豆粉,土豆粉原来同薯粉系唔同嫁,土豆粉外形反而似乌冬,但食落去烟烟韧韧咁好得意,同麻辣汤好夹,出面应该好少食到既。黑豚肉片肥瘦适中,打边炉必食之选!食完辣野饮番杯玫瑰蜂蜜就💯,仲有淡淡既荔枝味添!烤鱼 - 多宝鱼 💰228黑豚肉 💰88四川土豆粉 💰28玫瑰蜂蜜 💰28 (跟餐💰10)总括而言,烤鱼实属唔错既选择,但味道偏咸同浓味既。温馨提示:如果唔想食咁咸既话就叫店员加热水而唔好加海鲜汤啦!
烤鱼 - 多宝鱼 💰228
黑豚肉 💰88
四川土豆粉 💰28
玫瑰蜂蜜 💰28 (跟餐💰10)
总括而言,烤鱼实属唔错既选择,但味道偏咸同浓味既。