呢日同朋友行去元州村𠮶边食lunch,行嚟行去唔知食乜,终于见到第一间食店,系米线舖嚟就入去啦,因为已经好热。一入去发现好彩冷气充足,又坐得阔落👍。睇下有乜食先,主要都系大路嘢,一款$5𩠌米线就$29,饮品另加钱。另外亦都有几款$12小食。我同朋友都唔食得辣,叫咗清汤,比落单呀姐笑我哋渣😑🤣。等咗阵就有嘢食,我同个朋友会share啲𩠌食,我要咗墨丸米线($30),因为墨丸系$6𩠌,所以要加$1...。嚟到见到碗粉第一个反应系有无搞错,得3粒墨丸😡,够边个食,都算。饮一啖汤先,真系吓亲我,因为劲咸,但就咁食米线就唔觉嘅。米线就普通料啦,正常的,份量都多。至于粒墨丸,咁矜贵吖喇,食完仲嬲,因为粉到不得了...。唉明明系入货都入啲咁难食。我朋友就要咗鸡肉芝士肠米线($35),芝士肠就有四节嘅,味道正常。而🐔鸡肉呢,就碎湿湿到一个点,见到都唔想食,我朋友夹唔到比我咁济...,而且啲肉亦无厘味道,唔掂啰👎🏿。不过呢到唯一可取就系佢啲配菜算多,有芽菜、腐皮同韭菜,如果有边样唔食就预早落单时讲定。总括嚟讲,米线舖嚟讲佢都算几差,因为都好难会唔好食,但佢啲𩠌同汤底都好唔掂,唔知辣汤系咪会好啲啦😟。价钱

总括嚟讲,米线舖嚟讲佢都算几差,因为都好难会唔好食,但佢啲𩠌同汤底都好唔掂,唔知辣汤系咪会好啲啦😟。价钱又唔系特别平㖞,出门口先发现对面有2间连锁米线店,早知行多两步好过。呢间米线舖无咁劣嘅地方系环境同店员态度都几好,不过因为食物质素系咁,都系不了。
2019-10-11