2021-07-23
好差既经历⋯⋯平时都唔系点写食评既,但系食物太参差真系忍唔住出声⋯⋯等位等左10分钟,一入到去d侍应既感觉唔太有善,经常匿响厨房自己倾偈。间野系自己扫Qr code落单,但系一开头我同我朋友都唔知写左外卖纸张menu然后比侍应,开头佢坚持唔收,要我地电话落单。不过我地入左个网又落唔到order,问左另一个侍应佢就帮我地用手机试,试左几次都唔得,试埋隔离台个code先发现个server断左work唔到,果个女仔行开左,然后大声讲左句:「又断server好烦呀!」,然后要我地自己用手写单。落单后就等左好耐,差唔多有半粒钟,明明都冇乜新既客人入黎,其他坐紧既客人又已经食紧野,d侍应都系到自己倾计好似冇咩野做。不过我地冇催单因为仲有d耐性,如果佢d野食好食既话都值得等既,可惜就只有失望而回。首先黎既系煎蒜芯猪肉饺,冇乜特别,虽然蒜味系ok重但煎到又干又硬,而且唔系好多肉汁,只能说中规中矩。朋友个兜就炸黑松露猪肉饺,好差,干到爆,d皮又厚又硬,仲要冇乜黑松露味,得少少黑松露油味,同食普通猪肉饺冇分别。过左阵先黎个主食(我见隔离台仲要食哂d饺子兜乌冬先黎,但系兜乌冬睇落只系好简单倒d汤入个碗到就搞
平时都唔系点写食评既,但系食物太参差真系忍唔住出声⋯⋯
过左阵先黎个主食(我见隔离台仲要食哂d饺子兜乌冬先黎,但系兜乌冬睇落只系好简单倒d汤入个碗到就搞掂既鲣鱼汤底乌冬,真实点整就唔清楚),我地嗌左温泉蛋紫菜饭同豆浆虾皮米线。兜饭d米好硬,同隔夜饭既口感一样。兜米线汤底淡,而且好细碗,虽然我知系有得嗌多米线,但系你$62黎讲regular size都真系太少,份量似下午茶餐多d。
食紧果阵又有好多大只细只既乌蝇飞黎飞去,本身好肚饿都搞到唔太开胃⋯⋯
其实我都唔想写到间黄店咁差,但系个经历实在唔太开心,无论系环境、服务态度定系食物质素都系十分参差,仲要比成$62/餐,屋企就煮到既水准,我自己觉得其他连锁店都比佢好食⋯⋯
其实唔系话系黄店就算好唔好食都要盲冲去支持⋯⋯冇心做真系唔好做啦⋯⋯