2022-02-12
之前仲返紧旧工,同J生去沙田新城市食晚餐🥣,谂住开系大商场都唔会太伏挂,点知咁谂真系太天真啦😂⋯上网浏览餐厅官网,发现佢哋嘅Concept系想喺香港重现英式美食同伦敦东部嘅Brick Lane氛围🇬🇧,喺中环、金钟同尖沙咀有几间比较Modern嘅分店。虽然唔知𠮶啲分店质素如何,但我就未必会推荐你嚟沙田返店啦🙊⋯————————————————👅顶级美国牛肉汉堡($98)👎🏻汉堡无咗薯条好lonely,有啲类似鳕鱼干嘅物体,汉堡包冻左成个好干硬❄️,可能因为无咩酱啦⋯本住唔好浪费食物嘅精神,最终都系啃咗落肚,谂谂吓呢个价钱得个包都几唔抵食👅美国顶级肉眼扒($168)👉🏻 牛扒五成啱啱好,望落比较多血水啲🥩,单食唔使加汁都有啲牛肉味,薯菜正常👅松露薯条($45)👉🏻 食Burger又点可以冇薯条呢,仲要见到隔篱枱个女人食得咁滋味。呢份薯条硬硬地,无咩薯蓉嘅软滑🥔,似饼干条多过薯条㖞⋯ 松露只系存在于mix系沙律酱👅草莓沙冰($38)👎🏻本身都有啲期待,望到呢只咁淡嘅粉红色都知中伏,士多啤梨味唔浓唔淡🍓,纯粹饮紧好冻嘅沙冰———————————————— 🚩总结:唔系好食又唔太难食😂总之唔会再
————————————————
👅顶级美国牛肉汉堡($98)
👅美国顶级肉眼扒($168)
👅松露薯条($45)
👅草莓沙冰($38)
🚩总结:唔系好食又唔太难食😂总之唔会再食
————————————————
🌟注意:餐厅采取比较自助式嘅服务,可能有店员帮你带位,去counter落单同餐具自助,会有店员送餐
📍 BRICK LANE Deli
地址:沙田沙田正街18号新城市广场一期1楼126号舖