2024-02-13
因为新年年初二,成条街都无开甜品店,开的都系甜牙牙自己店,无奈唯有食佢独市生意,行左入去坐底。首先我已经好耐无食佢,价钱进取左好多,仲要收加一服务费 🌚。真系吹涨,又唔系高级餐厅,限时45分钟,卖单又要自己行出去,唯一嘅服务就系一个西面女人行过埋嚟同我讲够钟啦!凭咩收人加一服务费 😅叫左雪糕杨枝金露,抹茶锦锦冰,提拉米苏松饼,三样野都十分普通。雪糕杨枝金露,只有雪糕系冻嘅,其他配料,芒果、西柚、椰汁都系室温。每样野个味道都好独立。传统杨枝金露仲好食D,佢成碟拼埋D配料,$60蚊仲要加一。抹茶绵绵冰,口感一D都唔锦锦,就系碎冰。而家抹茶唔够浓,红豆仲系罐头货,小丸子无味都算佢连脆珠都无预先处理,又系无味。提拉米苏松饼,个松饼中间系湿润的,似未煮熟,所以质感一D尬唔松软。提拉米苏无落酒、唔够咖啡味。加埋一成90蚊咁济,我去K11食幸福pancake ,都系100蚊仲好食好多。所以我平时都系去同一条街的其他甜品店。新年无得拣,下次最多唔食。