2022-06-14 980 浏览
呢间标榜售卖正宗传统廿四味凉茶老店,在深水埗区嘅历史都可以讲数一数二,揾食肥华年过六十但少年时巳由父母带我到过此店饮其廿四味凉茶,直至经历青年,中年,到现今暮年,若肥华有事要到深水埗区一游时,亦必定到此店饮番杯廿四味,肥华由年少无知,净系觉得呢杯廿四味除咗得过苦字,都唔知有乜好饮,点解呀爸呀妈每次来深水埗,都要逼我饮杯咁难饮嘅嘢,直至肥华步入青年,为咗克制面上青春豆,才自动自觉心甘情愿去饮呢杯廿四味6月13日已步入暮年嘅肥华又到此店饮廿四味凉茶嘞,但今时今日呢杯凉茶却带给肥华对父母嘅怀念,四周景像物换星移嘅回忆,加上此老牌凉茶店没有,多大变化的装修陈设,和现今此店掌舵人的人情味,这刻此店呢杯凉茶在肥华心中又岂是一杯廿四味咁简单😘😘😘