今晚陪男友去食佢最爱嘅日式烧肉🥩 其实平时我对烧肉唔系好大瘾,但佢就耐唔耐提起「好似好耐无食烧肉…」见佢呢排返工辛苦,所以今晚俾佢如愿以偿😆之前一直book mark左烧肉臻,最主要系因为佢有部清酒任饮机,只要每人$148就可以任饮清酒😱 我男友无酒不欢,平时又最钟意食烧肉,呢度真系啱晒佢,成晚开心仔不停行出行入玩部清酒机🍶鹿儿岛A4和牛盛盒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一盒可以试尽3款鹿儿岛牛肉🤤 分别系和牛背峰、和牛肉眼盖同埋和牛三角胸小排🐂 个人平时都比较钟意偏多油脂、肉质比较软淋嘅牛肉,所以3款当中和牛三角胸小排最啱我口味,食落口有融化嘅感觉!而男友就最钟意和牛背蜂,油脂均匀、咬落有口感,肉味好浓,好满足!美国厚切牛吞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次食烧肉必点牛吞,好钟意𠮶种弹吓弹吓嘅肉质😝 牛吞劲厚切,加少少盐已经好够味,完全唔驶沾汁~伊比利亚夹心肉 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️夹心肉劲有惊喜❤️ 上枱时以为系普普通通无咩特别嘅猪肉,烧起切开后肉质带粉红色,食落仲要好嫩好有肉味,劲加分!伊比利亚猪肋条 ⭐️⭐️⭐️⭐️对比夹心肉,猪肋条肉味较重,口感亦会比较有咬口~ 男友比较钟意猪肋条,但个人就投夹心肉一票🗳炭火鸡 ⭐️⭐️⭐️⭐️食咗牛食咗

鹿儿岛A4和牛盛盒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

美国厚切牛吞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

伊比利亚夹心肉 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

伊比利亚猪肋条 ⭐️⭐️⭐️⭐️

炭火鸡 ⭐️⭐️⭐️⭐️
食咗牛食咗猪心思思想试埋个鸡,拣咗个名比较特别嘅炭火鸡~ 鸡肉嫩滑调味得宜好好食,但比起猪同牛,鸡就俾佢地抢咗少少风头🤫

日本鸡心 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
诚意推荐💗 本身已经劲钟意食内脏,所以见到餐牌有就一定会试!原来鸡心系可以外脆内软,烧完一啲都唔靭,细细粒食吓食吓好爽口~

活蛏子 ⭐️⭐️⭐️⭐️
好大只蛏子😍 一边烧一边期待快啲食到!我地一人一只,虽然系烧,但蛏子入面仲系好多水份好多汁,食落鲜甜,唯一缺点就系每人叫得一只唔够喉🥲

白鳝 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
我好似第一次喺香港食烧肉叫白鳝,但食完蛏子次后想再食多样海鲜~ 白鳝烧起来超级好吃,表面烧到脆脆地,但鱼肉一啲都唔干,沾少少鳗鱼汁会仲好食👍🏻

酒盗薯仔沙律 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
沙律上面嘅酒盗系腌制鱼肠,食起来咸香咸香的,所以一定要拌匀沙律后先食,再配上沙律汁,系肉与肉之间嘅清爽之选💦

美国厚切牛吞
日本鸡心