2018-11-02 367 浏览
一开始以为去错,见到大大只字写住华味鸟,以为系店铺名。之后先见到渔钏,问返原来华味鸟系日本品种既鸡!三色刺身,就咁睇都知系靓料。简单讲就系够新鲜够肥美,估唔到系商场既店都有呢d质素!华味鸡粟米沙律粟米系新鲜粟米度直接切落嚟。所以爽口多汁,亦都有新鲜粟米嘅甜味。另外鸡肉都好嫩滑,本身睇落去都惊惊哋会好鞋。沙律菜够新鲜,整体都几好!芝麻鸡翼 本身个炸粉好薄,所以唔会食到成口粉,亦都唔会吸咁多油,但系同时可以保持鸡肉本身嘅肉汁。另外表面有大量嘅白芝麻,食落好香!天妇罗天妇罗有虾同埋其他蔬菜,𠮶粉做得几好,唔会太厚,够热够脆。但系唔会overcook,保持到食物本身嘅质地。今日餐厅点酒类饮品有优惠,所以就算平时出咗去唔会专登叫,今日试下。呢度推介嘅系日本牌子嘅黑啤,好香麦味,比一般既更香,系一个唔错嘅选择。华味鸡煲,黎嘅时候材料系生既,现场开明火煮熟。侍应建议我哋食呢个煲之前要饮啖汤先,因为本身个汤够浓,系一个好食法!华味鸡亦好嫩滑,食下食下,两个人都ko左个煲柚子雪葩 佢唔似一般嘅雪葩,其他地方有啲系会直接用调味剂整个味。而呢度系直接加柚皮系入面,另外外层再加一层柚子酱,双重滋味。

三色刺身,就咁睇都知系靓料。
简单讲就系够新鲜够肥美,估唔到系商场既店都有呢d质素!

华味鸡粟米沙律

天妇罗

华味鸡煲,黎嘅时候材料系生既,现场开明火煮熟。

华味鸡亦好嫩滑,食下食下,两个人都ko左个煲