2020-11-15 288 浏览
呢間我聽過好耐,但一直未試,我哋喺太子即興揀呢間食個lunch。印象中嘅餐廳環境幾啱打卡,初初諗住佢應該都好爆,未必有位,但等都唔駛等就入得,佢有兩層,我哋坐下面果層,都仲有位,餐廳個名、裝修同餐具都係用白底藍花嘅青花瓷,呢個亦都係餐廳嘅主題,環境確實幾特別,古典味得嚟係一啲都唔俗。果時我哋揀嘅咁啱都係西餐,所以以為呢度係中式裝修,食西式嘢。返到去上網睇先知係主打港式fusion菜。我初時都係當係打卡餐廳,價錢係偏貴,但食完覺得比我預期中好得多,真係要親自嚟食先知係幾好食。另外店員服務好好。📍嫩滑雞胸意大利醬汁意大利飯 $128雞胸煎得啱啱好,醬汁應該係新鮮蕃茄,唔好睇少上面嘅香草,直接食都唔錯,仲令到成碟嘢嘅味道更出。📍蒜片海蜆羅勒牛油汁鮮蛋意大利麵 $148 蜆肉係足㗎,唔會煮太耐而令到蜆肉縮咗水,牛油汁拿捏得好好,同蜆肉好夾,麵質軟😋📍吳三桂桔圓圓 $46俾個名吸引咗,點嚟試吓,好大陣桂花味,味道好清香📍冰搖 $48一啲都唔苦,偏甜,好啱唔鍾意太苦嘅朋友

📍嫩滑雞胸意大利醬汁意大利飯 $128

📍蒜片海蜆羅勒牛油汁鮮蛋意大利麵 $148

📍吳三桂桔圓圓 $46

俾個名吸引咗,點嚟試吓,好大陣桂花味,味道好清香

📍冰搖 $48

一啲都唔苦,偏甜,好啱唔鍾意太苦嘅朋友