2018-02-14
是日放工系旺角区加班,要等到8点先集合齐班业主开会,一个人开餐打算食个快打船风餐。平时呢间晚饭时间门口排都几长龙,所以同亲朋友出旺角食都唔会排或食到佢。今日自己一丁友,心谂插个位应该都会行了吧。由是7点未到,门口有3、4个人排紧,我排第五,等左唔使5分钟就入座,话说虽然我系一丁友,但侍应原来都比张2人枱我自己坐,无需搭枱(直至到我食完闪人都系一丁够雄霸张2人枱)。望住牌单有选择障碍症,有好多都有兴趣试食,但一条友食无点太多惊食唔晒,最后拣左4样,由是系排队时已拣好,所以一坐底已好快有得开餐。个虎皮椒简直无敌,先唔在讲新鲜煎够热果下,面果层酿虾仲带D脆口,够弹牙且香口,无点错。个班兰拉糕就无咩特别,纯粹未试过所以好奇点下,班兰味道唔出,同一般马拉糕无啥分别,不过口感好弹同好绵。一口鲍鱼酥好正,见到门口贴纸话系主打,非试不可而点,果然不负所望,一个人啪3粒确系有点少济,可能系因为酥类食物容易饱肚,但坚不试不可。个炸两VERY脆口,唔通系即时包同卷既,真心好味道,入面酿左虾滑,层脆内弹牙,口感同味道都好正。一个人点4样点心饱到反左艇,食物新鲜热,味道佳,款式有别于一般中式点心,开始明白为何咁
一个人点4样点心饱到反左艇,食物新鲜热,味道佳,款式有别于一般中式点心,开始明白为何咁多人排,果然值得排来一试,真心好味道!!!!!!不过座位就真系好迫同有点少焗,始终旺角好多街店食肆都系细铺租贵,适合预左快来快去食一餐既食客队完就起身撇S,如果想食饭同朋友边食边倾阵少计就不是选择之列咧。