2022-09-28 98 浏览
下昼路过铜锣湾,抬头望见一座旧式商业大厦嘅阁楼,竟然系一间极有格调嘅西餐厅仔。落地大玻璃、墙身贴满趣怪装饰、每张枱一只手掌咁大嘅陶瓷狗仔,非常好玩,又十分适合影相打卡。偶意间记录低美好嘅回忆,实在非常回味。环境,一流!Lunch Time食得唔多,2个人叫左2个Lunch Set,另加一个甜品,出乎意料地好食。1. 「有得食手打汉堡仲想点?」(个汉堡真系咁嘅名,笑):手打牛肉有口感,非常有牛肉味,面包厚身又有焗过,配合埋牛肉嘅肉汁一齐食。非常正。2. 「有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面」(真系咁嘅名,哈哈):全碟意粉都有非常多蟹,大量蟹肉,大量蟹膏,全枱弥漫住浓烈嘅蟹膏香味,绝对有五星级酒店西餐厅几百蚊一份嘅Crab Cake嘅感觉。强烈推荐。3. 「比利时窝FULL」:热辣辣窝夫,配冰蓝色海盐雪糕球,再配大大旧焦糖脆脆,同锦密香甜嘅焦糖,口感丰富又有层次,颜色好睇又好食。为成个Lunch划上完美句号。总结,十级推介,环境舒服好玩,食物高质,摆盘又靓。就算浪漫食、一班朋友食、同事Lunch Time食都非常合适,诚意推荐。