2011-02-19 27 浏览
昨晚亚囡去完会展睇展览后约我系湾仔食饭, 我地路过一小店, 门窗贴有名人推介食评及照片, 心谂应该好食挂。第一眼见到碗面, 明明order虾面, 点解唔见虾嘅? 莫非d面用虾整嘅? 但d面又系油面, 冇虾味wor, 后来食食吓才发现有两件三份二手指尾大嘅虾。收$42一碗, 真系唔值。鱼片虾面 - 5片鱼片, 开边虾仁两粒, 开边豆卜两旧, 小许牙菜, 通菜及油面, 汤味有浓厚虾糕味, 可接受。墨鱼丸虾面干捞 - 3粒墨鱼丸捞油面, 配料同上, 亚囡话无味, 唔好食, 但价钱仲要加5蚊。沙爹串烧 - 半打(猪, 牛, 鸡各两串), 即叫即烧, 但食材一般, 酱汁较甜。

2011-02-18