2020-02-19 828 浏览
见朋友成日嚟呢间cafe为特别嘅拉花咖啡打卡,所以今日慕名而来。我地到嘅时候已经系一点半,但餐厅入面仲系好多人,可见受欢迎程度不少。店员亦都好有礼貌咁请我地等一等,最后企咗差唔多半个钟,终于入到去。可能因为系小店,所以野食并唔系一次过送上,而系上完一碟再等多15分钟先有另一碟。虽然等好耐,但呢个白汁三文鱼意粉并唔hea,调味方面做到足,份量其实唔细,不过可能因为肚饿,好快就食完一碟了。个蕃茄海鲜意粉好好味啊!味道足,所有海鲜都有浓浓既蕃茄汁味,特别要赞佢d蚬肉仲有鲜味架!依加唔系几多餐厅d用料会咁鲜!好抵赞!食落会感受到所有食材系融为一体,充满鲜味!我最期待嘅pepe拉花出现了!真系整得好似又好靓。不过最欣赏嘅,都系个阵好浓好smooth嘅绿茶味,而且温度啱啱好入口,有卖相有内涵。虽然依杯个卖相就无咁用心,但胜在有浓浓既芋香味,系好饮既!整体而言成间cafe 都好用心,由环境到食物都好抵赞,值得下次再黎过~

白汁三文鱼意粉

海鲜大虾意粉

绿茶鲜奶

紫薯鲜奶

虽然依杯个卖相就无咁用心,但胜在有浓浓既芋香味,系好饮既!

2020-02-14
庆祝纪念