唔明点解咁正既特色台式小店咁少评论🤔好少写食评都忍唔住要黎推推佢,唔想又一间真正好食既小店执笠🥹呢度卖既野系出面其他台式餐厅比较少见,好有特色除左地瓜球(食过2次原味最正)系我香港食过最接近台湾既口感同味道之外,其余既菜式都食得出阵台味同老板既心思我已经叫左几次keeta个一人餐,食完系会饱得好满足,细食既女仔可能食唔哂排骨酥汤(钟意到之后单点大份,图为大份配米苔目,都有7-8粒排骨+6-7旧白萝卜)汤底入味唔会死咸,口感顺滑,排骨软硬度适中,仲有焖到淋唔会一丝丝既白萝卜卤肉饭(图为一人餐份量)卤肉味浓而且份量好足,仲配埋香菇,会一啖接一啖咁食甜品(图为未溶雪既状态)米苔目冰(无名,我作的)呢个系个app就咁叫甜品玩神秘,但送到黎真系意外的惊喜米苔目口感烟韧,好适合做甜品,加埋重庆冰粉会食到既配料例如山楂,花生碎,酸酸甜甜清爽解腻系一开始会冰住哂,不过好快就溶,半冰半溶果阵食冰冰凉凉好爽另外仲有肉羹(图为一人餐份量)酸酸地微辣,肉食得出鲜味仲好似有少少软骨,仲有D菇呀配菜呀咁,整体比较浓郁,钟意食羹类既可以试下
唔明点解咁正既特色台式小店咁少评论🤔
呢度卖既野系出面其他台式餐厅比较少见,好有特色

卤肉饭(图为一人餐份量)

卤肉味浓而且份量好足,仲配埋香菇,会一啖接一啖咁食

甜品(图为未溶雪既状态)

系一开始会冰住哂,不过好快就溶,半冰半溶果阵食冰冰凉凉好爽

另外仲有肉羹(图为一人餐份量)

• 排骨酥汤
  • 米苔目甜品