2021-10-25 47 浏览
之前公司聚餐同同事黎过食觉得唔错,所以再约朋友黎食过。装修都好有日本feel,可以幻想下去左日本旅行😂软壳蟹加州卷 $188除左加州卷,原来仲有跟一只炸软壳蟹同沙律菜。加州卷有除左有软壳蟹,仲有牛油果😍而原只软壳蟹都炸得香脆而唔油腻~ 一门沙律 $78沙律菜加酸酸甜甜嘅dressing,好fresh好开胃。 白身鱼薄切 $240鱼刺身切得好薄,望落好剔透。呢款白身鱼嘅肉质都几爽口弹牙,配埋青柠汁食好有清新嘅感觉。 厚烧玉子 $60玉子烧系呢间店嘅名物~ 玉子烧整得好滑好湿润,每层蛋都好薄,薄到有时似食紧鲜腐竹卷嘅感觉!味道甜甜地,但蛋香味就略为淡左啲。 东洋卷 $72呢个东洋卷系必食推介😋😋Pancake薄皮包住牛油果,鳗鱼同蟹籽,一口咬落去口感软绵绵中带有脆脆嘅蟹籽,好得意嘅感觉🥰 叫左两份四件同朋友share,食完后大家都想再encore食多件😆 蛤蜊香草铁锅烧 $88蛤蜊都几大粒,好有鲜味,加埋creamy嘅香草sauce,又系食唔停口。 炸鸡香蒜汁 $75炸得香脆又唔油腻,内里鸡肉keep到juicy嫩滑 柚子豚肉豆腐锅 $96一上枱已经闻到好香嘅柚子味,个汤底饮落都有带清新嘅
之前公司聚餐同同事黎过食觉得唔错,所以再约朋友黎食过。

装修都好有日本feel,可以幻想下去左日本旅行😂

软壳蟹加州卷 $188

一门沙律 $78
沙律菜加酸酸甜甜嘅dressing,好fresh好开胃。

白身鱼薄切 $240

厚烧玉子 $60

东洋卷 $72

蛤蜊香草铁锅烧 $88

炸鸡香蒜汁 $75
炸得香脆又唔油腻,内里鸡肉keep到juicy嫩滑

柚子豚肉豆腐锅 $96
一上枱已经闻到好香嘅柚子味,个汤底饮落都有带清新嘅柚子香。有惊喜系连啲猪肉都有浓浓嘅柚子香,应该用左柚子酱腌制而去猪肉本身嘅味道。

豚肉生姜石头烧饭 $96
钟意食饭焦可以等一等先搅拌。生姜汁偏甜,捞饭食一流。而豚肉嘅份量都唔少,腌得入味,肉质都几滑,几好食!

荔枝烧酎梳打 $52
荔枝味好香又唔太甜,饮到有少少嘅烧酎味,好啱女仔饮。
蜜桃烧酎梳打 $52
朋友呢杯就偏甜,而且唔太饮到酒味。