2020-09-13
今日同男朋友出咗去青衣行街,见到呢间特式罗宋汤专门店,男友作为罗宋汤粉丝当然要试下😁我地点左个海派罗宋汤猪脾肉手打乌冬,加配一块煎薄牛扒,upgrade左饮品做芦荟热情果桂花红茶,另外仲加左四件虾多士同埋一份奶油猪🙈罗宋汤好足料,口感偏向少少稠,酸味适中好开胃👍 猪脾肉仲大块过平时既猪扒😂 口感似拉面既日本叉烧,乌冬偏幼身不过好滑同好烟韧😋加配既果块薄牛扒只系$16,好抵👏🏻 有少少油不过好淋同几香牛肉味👍芦荟热情果桂花红茶茶底几香,热情果味唔算好浓,底下好多芦荟好重手👏🏻 滑捋捋而且有赵口,增加左成杯茶饮既口感😋虾多士虽然唔多馅料,不过外层好酥脆,连续食两旧都唔觉腻,炸得好好👍 奶油猪落左好重手既牛油同炼奶,好邪恶但好脆好好味🤤🤤原来呢间餐厅都有好几间分店不过我好似冇乜点见过🤔 因为佢所在既地区我都比较少去,如果迟啲开系元朗区就好啦😎
罗宋汤好足料,口感偏向少少稠,酸味适中好开胃👍
奶油猪落左好重手既牛油同炼奶,好邪恶但好脆好好味🤤🤤