餐厅: 活蘭印度素食
资讯:

2021-07-15 769 浏览
依间系唔可以唔试嘅印度素食餐厅🍽,系香港第一间印度素食餐厅,就连印度前总理同埋唔少知名印度音乐家和运动员都食过。依度,除咗出名嘅Dosa,仲有非常之抵食嘅印度套餐,一个餐,可以食匀唔同嘅口味😆。我点左个南印度套餐同埋一杯玛沙拉印式奶茶☕️。🏷南印度套餐($95)包含咖哩、乳酪🧀️、辣豆酱、香料蔬菜汤、腌菜、胡椒脆饼、可调配印度烙饼🫓、印度炸面包球同埋白饭,份量唔惹小。两个细食嘅女仔食应该足够食;如果大食啲,就要叫多少少面饼。听闻依个系比较辣🌶嘅套餐,不过我食落又觉得唔算好辣。如果唔食得辣,可以试北印度套餐。🏷玛沙拉印式奶茶($35)为咗试试印度嘅奶茶同平时饮开嘅奶茶有咩唔同,于是拣咗依款Masala tea。依个茶,闻落,有淡淡的香料味;饮落,有微微苦的感觉。如果想加糖,建议加1/3包就好啦。

🏷南印度套餐($95)

🏷玛沙拉印式奶茶($35)

2021-06-30