2018-07-17 152 浏览
睇波之前紧系去棉登径食餐好!呢一间餐厅其实想食好耐😍平时经过见到出边系好雅致嘅日式装修,铺面唔大不过非常座位阔落,空间感亦好大👍🏻😎真系走高级路线🤣首先系两个渍物"牛蒡同蒜头"牛蒡平时食得多,呢度嘅牛蒡入味而且好爽口,最特别反而系蒜头,我哋两个食到停唔到口🤣除咗开胃之余攞嚟送粥都一流!"帆立贝他他冷茄子"新鲜嘅帆立贝刺身配合香葱同海胆酱,喜出望外嘅系茄子加上酱汁同海胆酱配合得好好,食法够特别。重order左一个佢哋嘅时令菜式"日本水八爪鱼"我自己平时好惊食八爪鱼刺身,成日觉得咬唔开好辛苦🤣但呢一个真系必试😎👍🏻非常容易入口不特止个吸盘系劲爽口,菊花嘅花瓣令到八爪鱼肉有一股青甜嘅香味,层次感十足!不过我谂最紧要系食材新鲜😆火焰寿司分别有火灸三文鱼、带子、左口鱼边、吞拿鱼、金目鲷,最好食嘅系左口鱼边,经过火炙之后油份好丰富而且有浓浓香感觉入口即溶!串烧鸡软骨、银杏、呢两个系贪得意试吓,估唔到又好正,佐酒一流,尤其系银杏,烧完之后银杏唔会太苦但系有一种甘香嘅味道。整体黎讲如果你钟意食新鲜嘅日本刺身又钟意环境优静又靓靓哋就一定要黎试吓🤤