2017-05-07
哥哥生日, 同埋一家人食好少少, 就去左食牛角烧肉庆祝la。早前都去过其他分店食过, 觉得唔错ga, 今次再食。妈咪埋单, 一于有大食大, 叫左唔同嘅肉黎烧!!!lei个系美国SRF和牛板腱肉, 话系稀有部份而且唔贵, 咪叫一份黎试下lor。黎到见到真身, 觉得有d伏......薄薄两片肉片 (与图片不太似, 图片系有厚度的), 油脂分布都均匀ge, 可惜烧完食落有d鞋, 唔值得一试!!原味牛舌, 望落都ok, 食落就唔多得, 肉太"un", 一d都唔爽口, 唔通要叫大人气ge香葱牛舌先会好食d!?!?和牛牛肋肉, 油脂比例劲d, 肉色鲜红, 食落筋位少少"un", 肉质都ok, 唔会鞋, 记得上次食仲嫩d!!! 以和牛黎讲, 同价钱成正比!!!佐贺产黑毛和牛肉眼, 真日本牛, 价钱相对贵d, 大概0.3cm厚度, 油脂都颇多, 系和牛ge特色!!! lei个最好食, 肉嫩多汁, 牛油味香浓同丰富, 值得一试!香葱温泉玉子饭系牛角饭ge升级版, tuk穿玉子, 将蛋汁同饭捞匀, 真系几好味, 本身饭已经加左甜甜地ge酱油, 所以好够味!! 配埋烧肉, 一流!!!试埋牛角冷沾面, 沾汁有
试埋牛角冷沾面, 沾汁有只生蛋, 搅匀之后, 冷面点下汁, 酸酸地都几开胃。仲叫左其他肉去烧, 都系麻麻地。
之前食第二间分店ge烧肉质素整体都高d, 今次令人有d失望, 希望下次会好d!!!