2019-12-27 311 浏览
咁岩来北角做野 听frd讲过li间米线店都ok 就来试下 点知中伏⋯食得唔太满意既一餐要左小锅米线 汤底默认酸辣汤 见佢招牌都系li款 要左小辣试下 配料就拣左 响铃、海带、春卷 、乐林猪软骨碗米线送到来卖相都ok 谂住都系正常野啦咁春卷易淋 就用春卷浸下汤 来试左汤底先 不得了 点解小锅米线既酸辣汤式既酸 系茄汁既酸味 劲怪 唔用春卷浸 就咁搅匀d 就咁试一啖汤 都系li只怪异既酸辣汤 仲要有d甜味(茄汁既甜味)🌚 如果系出面d茄牛通个只汤底加辣 都正常d啊 而加li只茄汁味既酸辣小锅米线真系好不伦不类 唔知想点🙄 讲返其他配料 响铃 海带丝 春卷 正常野 乐林猪软骨几香南乳味 唔错 可encore 但说好的卤蛋无俾到我 炸蒜亦唔觉有加叫4个配料就送冻饮 埋单$55都可接受但真心系个汤底出事 可能叫捞米线会好d 汤米线如果可以拣清汤加麻辣 都可考虑再试一次btw 间店既抽气系统好有问题 劲焗 开埋风扇都唔掂 因为间店既空气根本唔流通 食个米线 一粒钟都无 成身油烟味咁走 好难想像繁忙时间去食会点 环境真系差左d

酸辣小锅米线

碗米线送到来卖相都ok 谂住都系正常野啦