2025-01-26
见到社交平台post 推介呢间餐厅 心思思想试下伏唔伏 就同朋友👯♀️黎左 我哋两个人叫咗以下食物~1. 蟹盖蟹膏蟹肉意大利饭🦀🦀 ($178)呢个蟹盖蟹膏蟹肉意大利饭十分出色😋意大利饭煮得刚刚好 啲米唔会太硬 个sauce非常creamy 同唔会太咸配上大量蟹籽同蟹肉仲有蟹膏连蟹盖🦀🦀诚意度同美味度都满分💯(回头指数4.5/5)2. 牛肝菌香煎刺身带子扁意粉 ($178)个扁意粉煮得唔会太腍有弹口 刺身带子大大粒唔会煎得太熟 忌廉汁加在洋葱同蘑菇 丰富咗成件事丰富 最开心嘅喺上碟后加咗大量蟹籽💞(回头指数4/5)3. 巴斯克开心果芝士蛋糕($88)一开始见到$88一件巴斯克开心果芝士蛋糕 觉得有啲贵 不过见店员整力推介所以order左一件 件蛋糕装饰得好靓 旁边有开心果忌廉 上面洒满大量开心果酱同埋开心果碎 口感方面 唔同蛋糕位置嘅口感有少少分别 近蛋糕中心质感软滑 近蛋糕外围 硬身少少 但开心果味一样浓郁 配搭上开心果酱开心果碎同开心果忌廉 食落幸福感爆棚🥰 (回头指数5/5)4. 开心果鲜奶咖啡 ($53 Large)开心果Latte同coffee分开上 可以品尝到pistac
1. 蟹盖蟹膏蟹肉意大利饭🦀🦀 ($178)
2. 牛肝菌香煎刺身带子扁意粉 ($178)
3. 巴斯克开心果芝士蛋糕($88)
4. 开心果鲜奶咖啡 ($53 Large)
开心果Latte同coffee分开上 可以品尝到pistachio latte同 pistachio latte with coffee 两种口味 两种口味我都钟意pistachio latte 就甜啲 开心果味浓啲 pistachio latte with coffee 有咖啡嘅苦味中和 令成杯嘢冇咁甜 整体嚟讲都值得尝试👍🏻 (回头指数3.5/5)