2023-08-23
唔知点解香港人咁钟意打边炉。可能因为念唔到食乜,就去打边炉,就可以到时再选择食乜。今次我地说择唔食肉,只食出面任食打边炉料。丸类加肠仔,瓜类相对多,仲有南瓜比较吸引,但呢类都似街巿货式,唔知日式从何来。而整体选择,一眼见晒。唯一日式就系有嘅拉面,好日系。菜类都有几款嘅。有玉子豆腐。平时一人一锅,今次因位置问题,安排左鸳鸯锅,都有佢好处,因为个猪骨汤无乜味,好在个蕃茄汤底够味,禾甜,用黎煮出面拉面加个汤底,有一般日式拉面嘅风味。饮品选择尚算多,汽水纸包饮品都有齐。甜品方面,都系出面攞货嘢,不过不失,蛋糕有3只味。仲有雪条,有雪糕,雪糕味道我试左咖啡都几香,不过唔够浓,但打边炉配送,已好吸引。因为系本地自家制,唔系大公司,比我预期中好味。总结,唔食肉嘅我地,斋食菜就觉得选择小左D,而最重要系打正好似日式嘅旗号,其实只系一般港式打边炉,不过一个价任食,有前菜有主食,有甜品,都可以啦!
可能因为念唔到食乜,就去打边炉,就可以到时再选择食乜。
今次我地说择唔食肉,只食出面任食打边炉料。
而整体选择,一眼见晒。
唯一日式就系有嘅拉面,好日系。
菜类都有几款嘅。有玉子豆腐。
饮品选择尚算多,汽水纸包饮品都有齐。