2010-12-23
麻辣妈妈喺电视都听过佢嘅高姓大名, 难得朋友提议去, 当然急不及待答应~一向嗜辣嘅我, 一去到已经忍唔住狂叫我地叫左 青柠树 - 用青柠做嘅沙冰, 入口清甜, 可以解辣..好饮川北凉粉 (中辣)- book位时讲明川北凉粉要订, 卖完就无, 我地当然唔执输订左啦~ 但食落又无想像中咁好味, d面唔韧唔弹牙, 而且唔麻唔辣, 都唔知佢做乜, 有d失望麻辣田鸡煲 (中辣) - 一锅下面有火热住上, 田鸡有咬口好味道, 而且里面有青瓜条, 萝卜条同薯条, 完全索哂麻辣嘅香, 食完田鸡仲有其他配料食, gd~ 最重要佢够辣, 相当刺激麻辣生蚝煲 (中辣)- 同田鸡煲一样有火热住, 辣就够辣, 可惜生蚝用麻辣嘅煮法, 我觉得一般, 好似唔太match 水煮鱼 (中辣) - 鱼又淋又滑, 里面加左少少阔薯粉, 如果再辣d会更好~麻辣猪手薯粉 (中辣) - 呢个完全唔知佢想点, 又油又唔辣, 汤又无味, 食左几啖已经唔想食, 差~炮椒鸡脚 (中辣) - 味道一般, 食过一
一向嗜辣嘅我, 一去到已经忍唔住狂叫
我地叫左
青柠树 - 用青柠做嘅沙冰, 入口清甜, 可以解辣..好饮
炮椒鸡脚 (中辣) - 味道一般, 食过一d 独立包装嘅鸡脚好味过佢~
除左有锅热住嘅菜式够辣之外, 其余都唔够麻辣~ 令我享受唔到辣嘅刺激感, 有d失望呢