2014-03-09
阿妈去过话好食,今日佢陪我嚟~ 第一次去,满心期待。环境:唔错,不过因为得两三枱客,所以唔会觉得好迫。可以望吓街,慢慢食个早餐都几 relax 嘅!食物:一上菜就系生果。个器皿唔系之前几篇食评相中嘅匙羹型啦!而系望落劲似飞机餐嘅四方型。相信同容量有关吧!建议生果同主菜一只碟上,反正主菜只碟大把位哈哈!主菜成碟望落丰富啲,又可以洗少只碗都唔错呀!个 egg benedict 可以拣配烟三文、火腿等,几好味!食咗一阵先醒起有烟三文,食落口完全唔觉佢存在。我明白 $38 唔好要求太多哈哈!配菜嘅薯仔粒同焗蕃茄又意外地好食~ 美中不足嘅系,份量不足,食完都唔觉饱。可能妈妈个奄列会饱肚啲,见都几大份~服务:能够破坏我对呢间餐厅嘅第一印象,就系服务态度。都知餐饮业难请人,仲要喺西营盘就难上加难。但唔等于我要贴钱买难受~ 两个人得一张 menu,要求女侍应要多张都要睇佢面色,真系莫名其妙~ $38 嘅早餐唔应该要求五星级酒店嘅服务质素,但最少要合理咯!如果 $38 买晒食物质素,呢间餐厅嘅早餐都值 4 星。下次见唔到同一个侍应,我都可能会再去嘅~