2011-05-30
服务方面:一般来讲,我两公婆和B女去食饭,人地会当我地系三个人,换句话说一般都系比张四人台,凑住BB又有背包,三人台好方便d。这还是头一次遇到给两人台的,我要求换台,肥女侍应口黑面黑不许我换,当时入座率只有约三成,OK!算!唔同佢计较,一场由屯门开车去粉岭就系为左食餐饭,原因为睇左金刚个节目。两个人食点了两份餐,唔明点解得一份餐具,叫套餐跟餐汤竟然不问我要红汤定白汤(又系肥女侍落单),可以讲服务系完全唔得!食物方面:点了个芥蜜脆皮咸猪手、辣肉肠阔面和蕃薯奶茶。咸猪手算OK,不过不是太入味。辣肉肠阔面认真麻麻,有浸怪味。蕃薯奶茶有d揾笨,其实唔系咁好饮,又无得跟餐加钱转,要另外以$16单点,餐牌写住跟餐加$10转特饮,但原来唔可以转蕃薯奶茶,咁特饮系咩?环境:比较窄,椅也不好坐,推BB车系无乜可能,走道亦很窄,捧餐看似很容易倒在客人头上,我们坐的台面刻有粗口,搞笑得来有d不雅,整体来讲以价钱而论环境唔算好,有d茶餐厅可能仲会好坐过佢。建议:阿肥女待应如果你唔想做就咪鬼做,或者向老板娘学下,佢一边同客social而你就系度倒米,你不如揾过份工啦!
食物方面:
环境: