2010-07-29 17 浏览
可能我比私房菜呢三个字影响左, 充满期望咁去, 好失望咁离开~ 有一道菜大家所讲既花雕蛋白蒸海红蟹, 我相信不用多讲, 大家都好推介, 其他菜既特色:第一先来既系名为天下第一鸡: 呢只鸡不过不失, 个款好似黑黑地~ 第二招牌三色虾~ 即有虾丸,豉油虾,黄金虾,黄金虾既外皮系淋~ 虾既SIZE, 我觉得细左D, 上唔到枱~跟住唔记得先后次序啦~ 金银蒜粉丝蒸元贝- 都生鲜,清蒸老虎斑-个SIZE几好, 唔系好太大条, 但蒸耐左D, 原只鲍鱼扣山珍海味- 得个样, 冇鲜味, 鲜蟹肉扒生翅 -𠮶D 所谓翅系(杉)口, 个汤味道几好~瑶柱扒西兰花-个汁系同鲍鱼一样,冇瑶柱鲜味,所以系冇味架~d西兰花煮得过熟, 好淋, 飘香炒饭–炒得太干身$230 原本有鲍翅食系好抵,但可惜系将货就价~环境方面我个人觉得好差, 地点真的难找,不能直达~最后要搭到15楼, 行后楼梯上去先揾到,好彩招牌够大~~~最惨食食下发生小插曲, , 谂住热开个风扇凉下, 点知成个挂墙风扇跌左落地, 个风扇盖仲松脱, 个扇叶仲转动, 好彩冇跌落人度, 如果唔系不敢想像~话比老板娘听, 老板娘居然话: 你拉风扇条绳拉错方向,

其他菜既特色:

跟住唔记得先后次序啦~
金银蒜粉丝蒸元贝- 都生鲜,
清蒸老虎斑-个SIZE几好, 唔系好太大条, 但蒸耐左D,
原只鲍鱼扣山珍海味- 得个样, 冇鲜味,
鲜蟹肉扒生翅 -𠮶D 所谓翅系(杉)口
, 个汤味道几好
~
飘香炒饭–炒得太干身

$230 原本有鲍翅食系好抵,但可惜系将货就价~

话比老板娘听, 老板娘居然话: 你拉风扇条绳拉错方向, 所以先掉落来~~~

最后总结: 价钱平价, 食物和厕所环境卫生实在有待改善, (厕所,洗碗只有一片浴廉相隔)~店主应要留意店内挂墙设备要装得穏固,如果唔系好易发生意外~
2010-07-17
庆祝纪念