2017-03-25
早排睇报纸见到一田装修大减价, 于是一家人去沙田shopping. 行左两个多小时, 带住少少战利品去沙田揾食.行到一田底层, 已经俾pepper lunch独有香味吸引, 于是不自觉就入左去坐.可能当时四点几过左食饭时间, 等左1~2分钟就有位坐. 当日有两个三岁小朋友同行, 服务员好细心咁安排一个可以睇到街景位置俾我地, 重有两张bb坐位 (好稳, 木做5)睇左个menu, 我拣左极量肉眼牛排配薯蓉, 叫左五成熟, 因为真系几饿, 所以跟左set. 一见到份排, 见到色水唔太吸引, 心入面沈左一沈, 但食落去就非常正. 平时食排, 好多时候都over cooked,以免件排太老我通常都叫生少少, 但估唔到厨师控制火侯做得非常好, 做到外面刚刚熟, 将肉香同肉汁锁在中间, 好正, 好正,好正!!!!见到大人食正野, 两个小朋友点肯坐定定, 最后佢地食左薯蓉. 薯蓉落左好香既牛油, 令到佢好香好滑, 两个小朋友成碗食晒 xd总结黎讲, 依家pepper lunch水平非常高, 值得一试