2015-12-16 1668 浏览
是咁的,我哋两个人,佢叫我哋入去坐卡位。可能因为时间尚早,所以系松动嘅。我哋叫咗2个煲仔饭餐,一个系黄鳝,一个系扇贝。跟餐有油菜同埋老火汤。老火汤,ok嘅,几好饮,街嘅standard,唔会旨意冇师傅,但系唔会太犀利。油菜,多油,但啲生菜好食嘅。好啦,煲仔饭,佢唔系用瓦煲,系用啲黑色果种唔知咩煲(见图)。煲底系有啲饭焦,但系冇啡色嘅。食落去硬到一个点… 我朋友收尾直情胃痛,佢话因为啲饭焦太ung胃。焦香:0   硬到吞咽困难:1。 黄鳝煲仔饭:好少黄鳝啰,我敢肯定去第二间人哋唔会咁吝啬啲黄鳝。唔知系咪阿姐落唔够豉油,唔系好够味。不过啲豉油都过甜,唔好食嘅。木耳就好多,黄鳝?夹几下无晒。成煲嘢唔系好食啦总之。带子煲仔饭:带子鲜甜好食。得三只。下面啲粉丝系干同埋硬嘅。erm好多饭,好少𩠌。老老实实,去长洲呀酒楼呀就咁蒸带子都唔会咁少啦系咪呀。跟住开始嚟料啦。啲嘢食上枱咁耐,啲伙记问足我哋咁耐只碗碟用完未,食完未。心谂,我啖汤系留低用嚟送口架㖞阿叔,我比咗钱架㖞,系咪我饮到一半要收起佢倒咗我碗汤呀?唔够碗碟去附近舖头买几只丫,有几贵呀???食咁耐就俾佢啲伙记骚扰咁耐。不停要攞走碗碟。我都开始

油菜,多油,但啲生菜好食嘅。

黄鳝煲仔饭、扇贝煲仔饭、油菜

食咁耐就俾佢啲伙记骚扰咁耐。不停要攞走碗碟。我都开始燥底话未饮完未食完。

之后仲离谱,话出面有人等四人卡位㖞,似系想逼我哋走。我咪同佢讲,卡位坐4个人,我知,我唔介意两个坐埋一边,但系我哋未食完。我真系怒火中烧,我哋两个唔系坐得耐,其他食客都系食差唔多时间。我哋冇意欲坐系度霸住你个位去到2046,但系我 哋 仲 食 紧,你 唔 可 以 赶 我 哋 走! :@

离晒大谱!我咪同我朋友讲,慢慢食。我未食完我唔会走。

埋单时佢俾咗两张coupon话尖沙咀新店开张。我劈头话,唔使架喇,你咁赶人走我系唔会再来嘅。

总结:喺度食,嘢食唔抵兼唔好食,三个字:贴钱买难受。

永远冇下次,除非你有自虐倾向钟意俾钱俾人赶走。
题外话/补充资料: 低质素食物,差劣服务。同样价钱喺第二度已经可以食得好开心。
2015-11-07