2023-11-12 156 浏览
入到餐厅冇店员喺楼面,企咗一阵见到有空位就坐低咗,之后有先有店员过嚟帮我哋落单,叫咗松露酱意粉,炸烧卖,冻柠茶。 落单过程中见到佢都好忙咁,冇乜时间招呼我哋,语气比较冷淡。嘢食未嚟,听到后面个小妹妹话啲嘢好难食,佢话印尼捞面仲好食过啲嘢 。。。等咗10分钟,先嚟咗一个意粉,份量比较少,都算多酱汁,但唔太浓味。落单15分钟后上咗炸烧卖,烧卖个皮好韧一啲都唔脆,咬到牙较都软,$26 有几粒,椒盐唔算太多,都有味嘅,但食得好辛苦。 落单20分钟,最后先上冻柠茶,啲嘢差唔多食晒,少甜少冰都有做到嘅,但如果早啲上会更加好。过程中有位男士叫外卖,还要肉酱意粉,店员问要等20分钟得唔得?男士就话咁耐,但店员个态度唔好咁话要焗㖞,冷笑咁话焗肉酱意粉㖞。原来佢对我哋态度已经算好。。。

2023-11-12
午餐