2017-09-02
自问对食要求真系好低,所以我觉得唔好食的就真系真系真系好难食.小甜谷大坑店我成日食,o个阵我觉得好食所以我就去埋呢间试首先佢甜品选择的确唔少,可能运气问题o个日我地去点好多野都无晒=0=好彩呢个招牌绿茶窝夫,都仲有.视觉上佢的确几吸睛,不过讲到最基本的绿茶味佢就偏弱,绿茶雪糕球无o羊味,个窝夫又唔脆,而且好似有D㶶但倒绿茶sauce呢个玩法都几过瘾,而且呢个sauce救返个窝夫(唔脆都起码有味呀)呢个宇治培茶白玉新地杯分量几大,不过培茶好似有种"沙"的感觉,培茶味都算浓,个底有Djelly令口感更丰富,唔错唔错~成粒水果上的果汁比较少见,我地贪得意叫了西柚汁,只能说后悔莫及,首先佢搞劲耐先上,然后果汁量真系少到喊,真系两啖玩完,呢个价钱的话真系好唔抵视觉同味觉最唔成正比gei都系呢个"红"水果沙冰,佢话有草莓凤梨同蜂蜜乳酪,我3样都feel唔到,仲要好快就变水,讲真真系唔知饮紧o羊简单黎讲 我觉得呢度D甜品卖相系吸引的,不过味道就有待改进,可能正餐会好食D挂.....
,培茶味都算浓,个底有Djelly令口感更丰富,唔错唔错~ 成粒水果上的果汁比较少见,我地贪得意叫了西柚汁,只能说后悔莫及,首先佢搞劲耐先上,然后果汁量真系少到喊,真系两啖玩完,呢个价钱的话真系好唔抵