2021-08-27 2153 浏览
今次系第二次去铜锣湾大户屋,两次都等好耐,真系唔好等饿先排队。不过啲嘢真系好食,所以都咁甘愿排下。呢次系突然间好想食寿喜烧,记得上次食呢间餐厅印象都唔错,都尚算正宗,有啲印象,所以上网睇吓呢间有冇得食,有就上去搞掂我地嘅晚餐。我哋叫咗个寿喜烧定食、味噌酱煮吉列熟成猪扒锅同埋迷你黑醋鳕鱼野菜。定食嘅白饭可以加钱转其他款式,我拣五花腩,又系少少哋但系又可以食多几只味,唔会浪费!适合眼阔肚窄嘅人!个人觉得味噌吉列猪扒个汁咸咗少少,寿喜烧个汁ok,牛肉都ok,止倒少少日本瘾嘅。五花腩都ok,唔会太油,尚算清爽。最impressed系个黑醋鳕鱼野菜,虽然系迷你,但系份量都好多㖞!个黑醋汁几开胃,唔会太酸!蔬菜都处理得好!鱼嘅质感食落几舒服,唔会鞋,唔老!细食人士叫呢个份量应该都啱啱好。抵食👍

抵食👍
2021-07-04