2017-11-07 947 浏览
呢间东北菜真系想试好耐,睇食评啲相已经流晒口水,但地点真系吊脚咗啲,终于揾日准时收工两口子冲过去,啱啱好未到要等位嘅时段,Lucky入到去呢,啲位都几迫,点菜系自助形式自己剔好要乜就递单。我哋都系偏好凉菜,所以点咗三个,一个主食。射喱眼望到隔离对情侣只系叫左两碗水饺面(!)我哋相对重口味😂首先讲呢碟老醋海蜇头,份量多,又酸又爽超!开!胃!的!再嚟呢碟麻辣猪耳,虽然餐牌有三只🌶🌶🌶但食落唔算好辣(我系唔系好食得辣)。一片片的做法比平日切长条型的猪耳好吃,因为冇咁大条软骨,冇咁难消化咁,又食到有层次感口水鸡系愈食愈辣的,个酱汁好惹味,送饭一流唔好睇佢个样咁,油泼面其实唔会好辣。呢锅个份量超多,但真系好好食!整得好香。香港卖油泼面嘅店唔多,所以见到餐牌有一定要试总括嚟讲呢间店值得再山长水又远再去帮衬嘅,食物总类多又有水准
入到去呢,啲位都几迫,点菜系自助形式自己剔好要乜就递单。
老醋海蜇头
首先讲呢碟老醋海蜇头,份量多,又酸又爽超!开!胃!的!
麻辣猪耳
口水鸡

口水鸡系愈食愈辣的,个酱汁好惹味,送饭一流
油泼面

用餐时段