2021-05-15
其实小编喺开呢个page之前食过一次烧卖皇后,𠮶阵时觉得中晒伏,唔明点解咁多人吹捧😅,就系普通酒楼嘅烧卖,仲要唔弹牙加冇咗只虾,有好几粒烧卖仲要皮肉分离。小编觉得可能系自己𠮶日运气唔好,睇在佢系黄店份上,不妨比多次机会。所以事隔几个月,我决定鼓起勇气再次试伏🤓。------------------------------招牌香菇猪肉烧卖 ($12/5粒)味道依然系冇虾嘅酒楼烧卖味😂,有进步嘅系烧卖们冇再甩皮甩骨,冬菇味重得嚟唔会好次上次咁完全盖晒猪肉味。猪肉系半肥瘦,味道都ok香浓,不过有啲似系松肉粉味(?),口感亦几松散😕,但就冇上次咁干,香菇味都有少少。小编建议大家唔好expect佢地系好juicy弹牙,否则可能会失望。但系小编都承认佢地嘅辣酱系香兼好食嘅😋,辣味十分唔系净系得个麻,比味蕾有少少刺激又唔会好抢。价钱方面,小编觉得都几贵下,不过可以一试,但我自己食过之后就宁愿斋买佢罐辣酱返屋企送饭💁🏻。------------------------------整体评分:6.6/10小编回头率:5/10
招牌香菇猪肉烧卖 ($12/5粒)
整体评分:6.6/10
小编回头率:5/10