铺头真系好细, 小正方形折台有2张, 靠墙的地方整了两条长枱仔, 瘦身材的可以坐3个人。好耐都无饮过忌廉沟鲜奶, 我觉得近来玉泉忌廉变咗无咁甜(近日有饮过樽装), 今次呢杯忌廉沟鲜奶是明显甜度低了, 两沟后反而显得更加顺滑鱼汤粉喺呢度嚟讲算大份量, 鱼味唔够重而且偏淡, 口味嘅野因人而异马拉盏捞面, 小食的份量, 甜甜地辣辣地, 令人食指大动,马拉盏是店家自制的呢 缅甸鸡即系洋葱黄姜炆鸡, 呢碗喺细portion $10两件鸡, 炆得鸡肉嫩滑, 而且用好多洋葱嚟炆所以汁底有很多洋葱甜味及蔬菜味葡式辣鱼包并非用罐头鱼肉而是店家用大量鲜鱼拆肉, 再加洋葱、香料等等, 所以食落微辣中带点甜味面包也异常松软但面头是微脆脆的咖喱牛腩是大portion $25, 牛腩切得细粒, 肥瘦相间, 咖喱汁很特别, 酸酸辣辣的, 咖哩牛腩有点酸应该是下了缅甸特有的酸叶,微微的酸和点点的辣带出缅甸特有的咖哩味道。小食嘅价钱, 多吃也不肉痛
面包也异常松软但面头是微脆脆的
小食嘅价钱, 多吃也不肉痛

2011-03-03
等候时间
8 分钟 (堂食)
  • 忌廉沟鲜奶
  • 马拉盏捞面